Tuesday, February 1, 2011

SELAMATKAN BUMI MESIR
RUSUHAN DI MESIR KETIKA INI MENCAPAI TAHAP OREN,BERMAKSUD IANYA SEMAKIN TERUK.
SEBELUM INI DIKHABARKAN BAHAWA TAHAP KUNING DAN DALAM KEADAAN BERJAGA-JAGA,NAMUN KEADAAN SEMAKIN MEBAHAYA PADA KETIKA INI...

KERISAUAN MELANDA SUMUA PIHAK,AHLI KELUARGA,RAKAN-RAKAN BAGI PELAJAR DAN RAKYAT MALAYSIA YANG BERSADA DI MESIR PADA KETIKA INI.KAKAK SAYA,NUR AINAA WAFI BINTI RAMLI,TURUT BERADA DI SANA PADA KETIKA INI DAN DIKHABARKAN BAHAWA,SEMUA TALIAN INTERNET TIDAK LAGI DAPAT DIAKSES.

HANYA TALIAN TELEFON DAPAT MENEMBUSI PADA KETIKA INI.PERINTAH BERKURUNG BERKUAT KUASA
MULAI JAM 4 PAGI SEHINGGA 8 MALAM.KAKAK SAYA TIDAK DIBENARKAN KELUAR DARIPADA KAWASAN ASRAMA.HAL INI MENJADI LEBIH KUSUT APABILA SEMUA PENERBANGAN DITANGGUH(FLIGHT DELAY).KEADAAN MENDADI LEBIH SESAK APABILA PELAJAR MALAYSIA YANG TINGGAL DI RUMAH SEWA DI SEKITAR MESIR DIPINDAHKAN UNTUK TINGGAL BERSAMA PELAJAR YANG TINGGAL DI ASRAMA ATAS TUJUAN KESELAMATAN.SATU-SATU BILIK MENCECAH 8 ORANG PENGHUNINYA.NAMUN,PADA HARI INI BUKAN KESELESAN YANG DIFIKIRKAN,HANYA KESELAMATAN SETIAP NYAWA DIUTAMAKAN.

KERAJAAN MALAYSIA TELAH MENCUBA SEDAYA-UPAYA MENYEDIAKAN BERITA AGAR WARIS YANG TINGGAL DI MALAYSIA TIDAK RISAU.NAMUN,IBU BAPA DAN KELUARGA MANA YANG TIDAK AKAN RISAU APABILA SESUATU BEGINI BERLAKU.ANAK YANG DIHANTAR UNTUK MENUNTUT ILMU SECARA AMAN PADA MULANYA,KINI BERTUKAR SEBALIKNYA.PEMBERONTAKAN DAN KECURIAN SEMAKIN MENJADI-JADI.

2.2.2011-KERAJAAN MALAYSIA TELAH MENGAHANTAR 3 PESAWAT TUDM KE MESIR UTK MEMBAWA PULANG PELAJAR DAN RAKYAT MALAYSIA YANG BERADA DIMESIR.LEBIH 11000 RAKYAT MALAYSIA KETIKA INI BERADA DI MESIR,DAN 7000 DARIPADANYA ADALAH PELAJAR.SEPARUH PELAJAR AKAN DIBAWA KE JEDAH(UAE)MELALUI JALAN LAUT MAHUPUN UDARA KEMUDIAN DIBAWA PULANG KE MALAYSIA.

KELUARGA DI MALAYSIA SENTIASA MENDOAKAN AGAR SEMUA RAKYAT MALAYSIA SELAMAT.
SAMA-SAMALAH KITA MENDOAKAN KESELAMATAN DAN KESEJAHTERAAN MEREKA...
AMIN...

No comments:

Post a Comment